Thema: Hoe doe jij dat?, Bloemen, kleuren en symbolen

Bomen en heesters planten met de bios-urn

Bomen en heesters planten met de bios-urn

Bomen en heesters planten met de Bios Urn™.

Hoe mooi is het om bij te dragen aan de natuur:  je dierbare voort te laten leven in de natuur, dichtbij en dit iedere dag te zien groeien. Een ultieme manier van duurzaam gedenken en een prachtig ritueel bij afscheid. Dat kan met de Bios Urn. Maar weten alle uitvaartverzorgers dit? En vertellen we dit ook aan de nabestaanden die nog niet weten wat ze met de as van hun dierbare willen doen? Daarom hebben wij alle feiten over de Bios Urn op een rij gezet.

Wat doet de Bios Urn™?

De Bios Urn™ fungeert als tijdelijk omhulsel voor een mooie heester of boom ter nagedachtenis aan een overledene. Daarmee compenseer je niet alleen de CO2 uitstoot die iemand gedurende zijn of haar leven heeft gehad. Met de juiste keuze voor plantplek en soort boom of heester groeit en bloeit de boom of heester vanaf zaailing op tot een langdurige duurzame herinnering aan een dierbare.

Hoe gaat dat dan?

De Bios Urn™ wordt gevuld met de as van de overledene. In de deksel wordt het wortelbed van de zaailing naar keuze geplaatst. Het geheel wordt ingegraven op een plek met de meest gunstige omstandigheden voor het voorspoedig laten groeien en bloeien van de zaailing. Gedurende de zes tot negen maanden dat het duurt om de composteerbare Bios Urn™ te laten vergaan, nemen de wortels van de zaailing de voedingsstoffen uit de as op om te gaan groeien. Nadien verspreiden de wortels zich door verder door de aarde en leeft de overledene voort als boom of heester.

Mag je alles overal planten?

Op eigen grond mag je planten wat je wilt. Op andere plekken is toestemming nodig van de landeigenaar. Deze zal dan ook veelal invloed willen hebben op de keuze van de plek en de soort zaailing dat geplant wordt. Op natuurbegraafplaatsen mag het ook, mits de gekozen heester of plant past bij de inheemse plantensoorten van de natuurbegraafplaats. De natuurbegraafplaatshouder weet hier alles over te vertellen.

Voorbeelden van veel gekozen heesters:

Bij elke geleverde zaailing wordt een uitgebreide beschrijving geleverd met tips over planten en verzorgen.

 

De Bios Urn is te bestellen bij Wicher.