Thema: Corona in de uitvaart

Corona info voor uitvaartprofessionals

oud We zien dat niet alle sites helemaal up-to-date zijn. Kijk daarom regelmatig op meerdere belangrijke en relevante sites.

Richtlijnen voor de uitvaartbranche

Het is een absolute must om op de hoogte te zijn van de meest recente informatie. Op het internet vind je heel veel info. Echter, de meest recente richtlijnen en informatie voor de uitvaartbranche vind je op de site van het BGNU Onze branche-organisatie zet zich dagelijks in voor nieuws en updates rondom informatievoorziening.

Richtlijnen RIVM

Niet alleen deze informatie is van belang om bij te houden. De richtlijnen van het RIVM wijzigen met grote regelmaat, en terecht. Dagelijks veranderen de cijfers, inzichten en de gevolgen van de maatregelen die eerder zijn genomen. Ons advies is, lees en kijk zo vaak mogelijk op de sites van het RIVM maatregelen  en RIVM vragen en antwoorden postmortale zorgverlening.

Informatie van de overheid

Lees ook regelmatig de informatie van de overheid. Hier wordt duidelijk uitleg gegeven over de Nederlandse aanpak van het cornavirus. Het is een overzichtelijke gemakkelijk leesbare site, met goede vragen en antwoorden. De overheid heeft ook een speciale pagina informatie over Corona en overlijden. Hier staat niet veel meer nieuws in dan in bovengenoemde sites. Echter deze site wordt veel bezocht, het kan geen kwaad om op de hoogte te zijn wat mogelijk de uitvaartconsument heeft gelezen. Er is ook een speciale pagia over vragen over het coronavirus en uitvaarten.

 

Beschermingsmiddelen

Op de site van de overheid staat ook informatie over beschermingsmiddelen. Citaat: “Het ministerie van VWS vraagt deze zorginstellingen om elke dag op de app in te vullen wat hun voorraad en hun dagelijks verbruik is van persoonlijke beschermingsmiddelen. Zo houden we regie op de vraag, aanschaf en verdeling van persoonlijke beschermingsmiddelen tijdens de corona-epidemie. Het is de bedoeling dat op korte termijn ook de acute mondzorg, de verpleeg- en thuiszorg en de gehandicapten- en ouderenzorg op deze app worden aangesloten.

Helaas wordt hier niet gesproken over de uitvaartbranche. Daarom is er een inzamelingsaktie opgezet voor beschermingsmiddelen voor uitvaartprofessionals. Deze aktie is opgezet door Andja Bratic in samenwerking met Sander van der Meer Hulde aan deze kanjers. Meer info over dit initiatief, kijk op de COVID-19 inzamelingsaktie. Of nog beter, teken de petitie die zij hebben opgezet. Doel van deze petitie is erkenning van het ministerie. Hierdoor komen we in aanmerking voor de landelijke verdeling van donaties van beschermingsmiddelen via het Rode Kruis.