Uitvaart tijdens het Coranatijdperk

 • Auteur
  Berichten
 • #17108

  Besloten kring

  19 april 2020,

  Een uitvaart in besloten kring.

  En de te bekenden dat het twee maanden geleden een keuze was om de uitvaart in besloten kring te houden. Ieder kan daar zijn redenen voor hebben. Na een voltooid leven is er misschien minder behoefte aan een groots afscheid.
  Door de nu geldende maatregelen ivm het Coronavirus hebben we het echter niet meer over een keuze.

  Had je een groots afscheid voor je overleden dierbare in gedachte met een borrel na afloop. Helaas is er nu slechts ruimte voor maximaal 30 belangstellenden.

  Hartverscheurend is het om mee te maken dat nabestaanden die keuze moeten maken.

  Daarentegen worden er nieuwe initiatieven omarmd en is het hartverwarmend om te merken welke mogelijkheden zich aandienen.

  Drive-in

  Een drive-in condoleance leek drie jaar geleden nog ondenkbaar en nu blijkt het onmisbaar. Verschillende Uitvaartcentra bieden inmiddels deze mogelijkheid.
  Hoe troostrijk voor de nabestaanden om te zien dat belangstellenden, vanuit de auto, de laatste eer bewijzen.
  Zo’n “drive-in” condoleance kan natuurlijk ook bij het eigen huis plaatsvinden.*

  De erehaag

  De erehaag met gepaste afstand langs de weg richting begraafplaats en crematorium. Ook hierbij ervaren de nabestaanden de betrokkenheid van de belangstellenden en dorps- en stadsgenoten. Het applaus, de bloemen, de aanwezigheid.

  Livestream

  Via een livestream kan het afscheid veelal gevolgd worden. Zodat u straks na het afscheid en na deze crisis de mooie momenten in de uitvaart, de bloemen, de muziek en het gesproken woord kunt delen.

  Koffie to go

  “Koffie to go”, we kennen het al jaren van de treinstations en luchthavens. En nu een fijne manier om de kleine groep belangstellenden toch iets aan te bieden. Een koffietje en een broodje en iets zoets in een tasje. Flesje water erbij, om zo na het afscheid gesterkt huiswaarts te rijden. 

  Uitgestelde herdenkingsdienst

  Na de crisis, er wordt gesproken over herdenkingsdiensten in een zelf gekozen locatie. Maar ook de crematoria en uitvaartcentra bieden de mogelijkheid om op een later tijdstip een dienst te houden.

  Asl uitvaartbegeleider denk ik samen met de nabestaanden, binnen de kaders van de gestelde maatregelen. We geven vorm aan een persoonlijk afscheid. Het afscheid in harmonie met de herinneringen die uw dierbare zo bijzonder maken.

  • deze mogelijkheden verschillen per gemeente, we zullen dus altijd even contact moeten opnemen met politie om toestemming te verkrijgen.

  Samenspraak Uitvaartzorg

  0 reacties
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.