Thema: Boeken, literatuur, leestips

Helpen bij verlies en verdriet van Manu Keirse

Helpen bij verlies en verdriet

geschreven door Manu Keirse.

Dit boek is niet alleen geschreven voor wie rouwt of een dierbare wil bijstaan in het verdriet. Het boek is ook geschreven voor de hulpverlener. Een boek voor het gezin en voor de hulpverlener. Een aanrader voor uitvaartverzorgers, uitvaartleiders en iedereen die praat met nabestaanden voor, tijdens en na de uitvaart. Het ideale boek om cadeau te geven tijdens een nazorggesprek of aan vrienden die een dierbare hebben verloren. Een absolute mustread voor uitvaartprofessionals. Het geeft zoveel handvatten om alle gesprekken nog waardevoller te laten zijn.

Basisboek over rouw

Het boek Helpen bij verlies en verdriet is al vele jaren het basisboek over rouw. In deze volledig nieuwe editie toont Manu Keirse aan de hand van vele herkenbare voorbeelden hoe rouwen niet gelijkstaat aan afscheid nemen, maar aan anders leren vasthouden. Het boek gaat niet alleen in op verlies door de dood, maar besteedt ook aandacht aan andere verliessituaties die vaak onterecht onderbelicht blijven, zoals verlies van je gezondheid, je werk of je toekomstperspectieven. Dankzij de talloze concrete tips voor de rouwende én zijn omgeving is het een heel praktisch instrument voor iedereen die met verlies geconfronteerd wordt.

Meester Manu Keirse

Geheel vernieuwde editie van een twintig jaar geleden voor het eerst uitgebracht basisboek over rouw, verlies en verdriet. De Vlaamse auteur (1946), emeritus hoogleraar, is klinisch psycholoog. Hij studeerde medico-sociale wetenschappen en was onder meer directeur Patiëntenbegeleiding van de Universitaire Ziekenhuizen in Leuven. Hij is een autoriteit op het gebied van rouwverwerking en palliatieve zorg en veelgevraagd spreker in Nederland en België. Deze heruitgave met heldere indeling en uitgebreide literatuurlijst is opnieuw een zeer rijk handboek. Nu ook met aandacht voor thema’s als verborgen verlies en online rouwen. De talrijke sprekende en helder beargumenteerde voorbeelden tonen dat rouwen niet moet worden gelijkgesteld met ‘verwerken’ en afscheid nemen, maar aan anders leren vasthouden. Gaat ook in op rouwsituaties anders dan door overlijden en geeft vele heldere tips voor rouwenden én hun omgeving. Meesterlijk leerzaam, verrijkend en praktisch boek voor iedereen die of regelmatig of incidenteel met rouw en verlies wordt geconfronteerd.

Kinderen en rouw

Tip: lees door alle hoofdstukken heen ook hoe kinderen rouwen, vooral welke fouten volwassenen hierbij maken. Bij bijna iedere uitvaart zijn kinderen betrokken. Lees, leer en doe er je voordeel mee, het scheelt veel kinderleed.

Interesse? Bestel hier jouw boek of de boeken voor jouw relaties.

Van deze auteur verschenen ook:

Meer leestips