Thema: Events in de uitvaartbranche

Impressie Netwerkbijeenkomst 6 november 2019

De 3e netwerkbijeenkomst van Uitvaartkrachten.nl

Deze keer in De Landgoederij in Bunnik.

Locatie
Een prachtige uitvaartlocatie met heel veel mogelijkheden en een eigen professionele keuken erbij. Er zijn kleine intieme zalen maar ook een mooie grote gestileerde zaal waar de combinatie van warm en modern elkaar goed aanvullen. Een paar weken geleden heeft hier zelfs nog een uitvaart van oud-minister Ellen Vogelaar plaatsgevonden. We begrijpen nu waarom er voor deze locatie is gekozen. En wie van een klassiekere uitstraling houdt kan terecht in het naastgelegen kasteel Cammingha.

Ontvangst
De grote groep deelnemers werd met alle egards ontvangen door de lieftallige gastvrouwen van Uitvaartkrachten.nl De koffie en thee met lekker zoetigheden stonden ook al klaar. Joost Schutten deed de aftrap met een welkomstwoord en introductie. We hadden 3 zalen tot onze beschikking : 1 zaal voor de ontvangst en een foto-expositie van verschillende uitvaartfotografen en 2 zalen voor ontvangst en 2 verschillende presentaties.

De presentaties:

Presentatie doe-het-zelf-SEO

Susan van Gemeren is online communicatiespecialist en werkzaam bij Centraal Beheer. Zij helpt kleine en grote bedrijven met het verbeteren van hun online zichtbaarheid.
Ook in onze branche is online marketing en communicatie niet meer weg te denken. Het grootste deel van het publiek gaf aan zelf een website te hebben en/of via social media te communiceren. Aan Susan de dankbare maar gezien de beperkte tijd uitdagende taak om ons in vogelvlucht over SEO (Search Engine Optimization) te vertellen. Ze vertelde dat ze normaal gesproken trainingen van een hele dag geeft over dit onderwerp. Nu beperkte ze zich tot het doorlopen van de belangrijkste aandachtspunten en het geven van een aantal tips en adviezen, waar iedereen zijn/haar voordeel kan doen. Susan vertelde vlot en enthousiast over een onderwerp soms niet bovenaan het lijstje van liefhebberijen staat. Maar het was duidelijk dat het echt nodig is om hier aandacht aan te blijven besteden, wil je een goede aansluiting bij de uitvaartconsument.
Onze kennis werd aan het eind van de presentatie getest aan de hand van een online Kahoot test die bestaat uit 5 vragen. Leuk om meteen even te zien hoeveel wij van het verhaal hebben opgestoken!

Interesse?

Heb je interesse in deze presentatie en heb je een profiel op uitvaartkrachen.nl?
Stuur een mailtje naar redactie@uitvaartkrachten.nl en we mailen de pdf graag naar je toe.
Nog geen profiel? Geen probleem, dit is zo gemaakt, kijk alvast op: maak een profiel

Presentatie over kinderuitvaarten

Bij binnenkomst in de zaal kwamen de lieflijke klanken van de harp van Heleen Bartels je tegemoet. De ruimte was ingericht met de kinderkisten , met sfeervolle lantaarns en en met 100 afscheidsknuffels van Tom van Engelen van Afscheidsknuffels.nl

Verhalen en tips

Jeannet Admiraal gaf ons een inkijkje in het bijzondere vak van kinderuitvaartbegeleider. Ze begon haar presentatie met het aansteken van een kaarsje, als symbool van licht en warmte, voor alle kinderen die zij in haar praktijk heeft ontmoet.
Jeannet vertelde ons met veel gevoel over de kinderuitvaarten die zij in de afgelopen jaren heeft mogen begeleiden. Haar verhaal is warm, liefdevol en raakt het publiek soms zichtbaar. Het verhaal was bovendien doorspekt met relevante tips.
Ze benadrukte dat we ons bewust moeten zijn van de impact die een kinderuitvaart op ons als professional heeft: ben je voorbereid op een telefoontje van een intens verdrietige ouder, wil je het eigenlijk wel zelf doen en zo niet, heb je een collega naar wie je families met een gerust hart kunt doorverwijzen? Denk hier goed over na. Als begeleider van kinderuitvaarten moet je goed voor jezelf zorgen en niet vergeten rust en ontspanning te nemen.
Voor ouders, broertjes en zusjes, maar ook opa’s en oma’s (zij hebben dubbel verdriet!) heb je alle aandacht en neem je de tijd die nodig is. Je komt bij een familie in een periode van chaos en ontreddering. Wees je bewust van het feit dat je daar eigenlijk helemaal niet zou moeten zijn en dat mensen dat ook zo kunnen uitspreken. Luister, stel vragen, maak verbinding en benoem het wanneer je zelf geraakt bent, dat verbindt ook. Wees een rustpunt.

Interesse?

Inmiddels heeft Jeannet Admiraal met haar team de training Kinderuitvaarten ontwikkeld.
Deze training vindt plaats op

  • 28 november in Zwolle en op
  • 18 december in het Midden van het Land

Heb je een profiel op Uitvaartkrachten.nl of maak je een profiel, dan krijg je 10 euro korting.

Het netwerken

De netwerkbijeenkomst werd afgesloten met natuurlijk: tijd om met elkaar te netwerken. We werden geïnspireerd door de mooie uitvaartfoto’s en uitvaartvideobeelden. Er was een ongedwonge sfeer onder het genot van fris, bier, wijn en warme hapjes. Al met al, weer een geslaagd event met grote opkomst van Uitvaarkrachten.nl We mochten van de 170 aanmeldingen ruim 100 professionals ontvangen.