Thema: Ondernemerschap, Hoe doe jij dat?, Uitvaartkrachten Academy

Live videostreamen uitbesteden of zelf doen?

uitvaartondersteuning

In deze bizarre tijd is videostreamen niet meer weg te denken. De vraag is niet meer of we videostream inzetten maar hoe we dit inzetten.

Wat is er nodig voor de uitvaart? Dat is voor iedere uitvaart weer anders. En besteed je dit dan uit, doe je dit samen met de familie, of doe je het zelf?
Voor al deze vragen is meer kennis nodig van de mogelijkheden. Daarom was er voor uitvaartprofessionals een webinar georganiseerd. De webinar duurde 1 uur onder leiding van trainer Guido Hoogsteder van Videopepper.

Op verzoek wordt het webinar herhaald op 16 april en 7 mei.

 

Voor wie

Het webinar is interessant voor iedereen die betrokken is bij het organiseren van een uitvaart. Dit kan zijn

  • de uitvaartondernemer
  • de freelance uitvaartverzorger of uitvaartverzorger in loondienst
  • uitvaartassistent
  • personeel van de uitvaartlocatie, zoals uitvaartcentrum of kerk

De trainer

https://www.youtube.com/watch?v=TtbTJzXgjrI

Inhoud webinar

De trainer behandelt de volgende onderwerpen:

Videostreamen of juist niet

Wanneer kies je voor videostreamen en wanneer zet je andere online communicatie in?

Internetverbinding

Hoe kun je zelf eenvoudig testen of de internetverbinding van een uitvaartlocatie voldoet?

Videostreamen met een smartphone, tablet of laptop

Uitleg over het aansluiten van een extra microfoon en positionering van de smartphone of laptop. Toelichting over de kosten van microfoon en extra kabel, vanaf low budget tot hogere prijsklasses.

Videostreamen met een streaming camera

Demonstratie van deze praktische en eenvoudige manier van videostreamen.
Toelichting over de kosten van de camera, al vanaf ca. 350 euro.

Platform

Om te kunnen videostreamen heb je een platform nodig dat ervoor zorgt dat de opname bij de kijkers thuis zichtbaar is. Natuurlijk het liefst helder, duidelijk en zonder storingen. Waar moet je op letten bij de keuze van het platform, bijvoorbeeld prijs-kwaliteit-verhouding en gebruikersvriendelijkheid. Welke platforms zijn er en hoe stel je dit in?

Muziekrechten

Moet je muziekrechten betalen voor videostreaming van een uitvaart? Wat kost dat en wat zijn de risico’s als je dat niet doet? Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je via Youtube de uitvaart streamt?

Werkwijze webinar

In 1 uur tijd wordt veel behandeld. Door middel van een chatfunctie kunnen de deelnemers vragen stellen. Naast de trainer zit een moderator en iemand van een online platform om de vragen te beantwoorden. Een uur is zo voorbij. Daarom mailt de trainer achteraf aan alle deelnemers in 1 overzicht alle belangrijke informatie. Indien  er dan nog vragen zijn kan de deelnemer natuurlijk achteraf nog vragen mailen. De trainer beantwoordt dan de vragen achteraf.

Evaluaties eerste webinars

De reacties van de evaluaties zijn over het algemeen erg positief. De opmerkingen uit de evaluatie van het eerste webinar zijn opgepakt door de trainer voor het volgende webinar. Een aantal deelnemers heeft aangegeven dat ze alles vrij technisch vonden, maar nu wel een betere professionele gespreksparter zijn bij het inkopen van videodiensten. De meeste deelnemers geven aan dat ze van plan zijn om in de toekomst ook zelf videostreaming op te gaan pakken.

Vragen?

Mochten er vragen zijn naar aanleiding van deze informatie, neem gerust contact met ons op: info@uitvaartkrachten.nl of bel ons op 06 11195807.