Thema: Ondernemerschap, Hoe doe jij dat?

Online condoleren en herdenken

condoleren

Tegenwoordig mag op de site van de uitvaartondernemer het online condoleren en herdenken niet meer ontbreken.

Online condoleren en online herdenken steeds belangrijker

In de tijd van de coronamaatregelen is het heel normaal geworden dat je niet meer naar een uitvaart gaat. Waar eerst zalen vol met wel 100, 200 of zelfs 400 belangstellenden bij een uitvaart aanwezig waren, is het aantal gemaximeerd tot 30 of hooguit 50 personen. Livestream, online condoleren en online herdenken zijn daardoor een steeds belangrijker onderdeel van de uitvaart. En zo ook van de website van de uitvaartondernemer.

Waar begin je?

Maar waar begin je, als je online condoleren of online herdenken wilt implementeren op jouw site? Als je begint met online condoleren bij de eerstvolgende uitvaart, dan heb je nog geen voorbeelden op jouw site staan om dit te laten zien. En hoe gaat dat dan? Hoe doe je dat? Zelf per uitvaart een online condoleance of herdenkingspagina aanmaken?

Iets op je eigen website

Het team van Uitvaartkrachten.nl heeft inmiddels al jarenlang contact met honderden uitvaartondernemers. Veel uitvaartondernemers bevestigen de behoefte voor iets op hun eigen website, maar weten niet hoe dat het er dan uit moet zien en hoe je dat dan doet. Ook de hoge kosten zijn nog steeds een drempel. Maar stel dat dit nu wel betaalbaar zou zijn, hoe moet het er dan uitzien, wat zijn jouw wensen? Wat blijkt: men wil graag alles wat je ziet op bestaande online condoleanceregisters, maar dan aangevuld met onder andere de rouwkaart en als het kan ook nog het bedankkaartje, bidprentje of gedachtenisprentje. Een document wat door de familie doorgaans met veel zorg is opgesteld. En dan ook nog het liefst onbeperkt en zo lang mogelijk toegankelijk. En o, ja, liever niet steeds zelf iets moeten doen aan de achterkant van je eigen website. Kortom:

  • betaalbaar
  • in de kleuren van eigen huisstijl
  • ruimte voor persoonlijke tekst
  • voorzien van de online rouwkaart
  • voorzien van het online bidprentje, gedachtenisprentje of bedankkaartje
  • eenvoudig CMS buiten je eigen site om maar wel zichtbaar op je eigen site
  • onbeperkt toegankelijk

Betaalbaar en goedwerkend

Uitvaartkrachten.nl heeft onderzoek gedaan in de branche van webbureaus. Daarnaast hebben we websites met online condoleances geanalyseerd en vergeleken. We hebben vergeleken op look and feel, gebruikersvriendelijkheid en prijs. Hiermee hebben we de samenwerking opgezocht met I-Aspect. Resultaat: een betaalbare en goedwerkende tool voor online condoleren en online herdenken, passend op iedere WordPress-site.

Interesse of meer info: kijk op onze website onderaan deze pagina of bel 06 111 95 807 of mail naar info@uitvaarkrachten.nl