Thema: Uitvaartkrachten Academy

Training Hartverwarmend Schrijven en Spreken scoort tienen

training hartverwarmend schrijven

Training Hartverwarmend Schrijven en Spreken scoort tienen.

Dikke tienen

De eerste evaluaties van deelnemers lijken wel een eerbetoon aan de trainer.

Deze deelnemers geven allen een dikke 10 voor

  • De inhoud van het programma van trainer Dolf Weverink
  • De mate van interactie in de training
  • De expertise van de trainer

Huilen en lachen

De teksten die de deelnemers schrijven tijdens de training ontroeren zelfs letterlijk tot tranen. Maar er wordt ook gelachen en deelnemers spreken bewondering uit naar elkaar. Ze schilderen met mooie woorden over persoonlijke details. Ze schrijven pakkende zinnen, grappige gebeurtenissen en prachtige herinneringen. En dat alles in een vloeiend geheel. En met de spreektips van de trainer krijgt alles nog meer gewicht. Op de laatste lesdag hangen we bij iedereen aan de lippen. Na de les wisselen deelnemers wisselen teksten en visitekaartjes uit.

De aanpak van Weverink

Sommige deelnemers verwachtten eigenlijk schoolse schrijfoefeningen: een training met kant en klare invulformats. Dat lag ook klaar, een soort van cookbook. Echter Weverink ziet dit enkel als nood. “Beter is om de deelnemers echt te leren schrijven en spreken op een manier die direct binnenkomt, zonder kaders”, aldus Weverink. En het klopt ook. Zijn schrijftechnieken geven nieuwe inzichten. En van de deelnemers zegt zelfs: “Ik hoopte op meer pasklare voorbeelden en formats, echter versoepelen van je eigen stijl blijkt toch het beste te werken”. “Nu stromen de woorden vanzelf”.

Alles komt aan bod

Weverink behandelt alles wat met de uitvaart te maken heeft: intro’s, afsluiters, levensverhalen, beeldend schrijven over rituelen. Of wat zeg je bij het graf en hoe doe je dat als je nauwelijks hoorbaar bent in door de wind. Zelfs de woorden voor bij een ovenruimte komen aan de orde.  Kortom, een must voor iedere uitvaartprofessional.

Enkele reacties:

“Ik wist niet dat je slechts door een paar nieuwe schrijftechnieken de teksten zoveel anders kan laten klinken”. “Eindelijk aanknopingspunten om ergens anders over te schrijven dan levensverhalen op chronologische volgorde”. “Ik ben al begonnen met mijn tekstencatalogus, superhandig”. “Een frisse kijk op het spreken met veel handige, bruikbare tips”. “Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen, voel me creatiever en heb meer lef om te schrijven”. “Veel inspiratie opgedaan voor deze nieuwe schrijfstijl”. “Door deze training stromen de woorden vanzelf”.