training muziek in de uitvaart

Muziek in de uitvaart

Een interactief webinar of college waar je echt iets aan hebt, bij iedere uitvaart.

Het webinar en het college hebben ongeveer hetzelfde programma maar met verschillende cases en verschillende muziekvoorbeelden. Dus ook toch ook weer heel anders.

Doel

Families professioneel begeleiden bij het muziekkeuze en (aan)leveren van muziek voor een plechtigheid.

Doelgroep

Uitvaartondernemers, uitvaartverzorgers, uitvaartleiders, ritueel begeleiders, uitvaartsprekers 

Aanpak van de training

Interactief college met muziekfragmenten

Onderwerpen / Inhoud

In de uitvaartbranche zien we steeds meer families worstelen met de muziek voor een plechtigheid. Door bijvoorbeeld Spotify en YouTube hebben mensen minder of geen cd’s in huis en moeten ze converteren of andere technische vaardigheden uitvoeren. Digitale muziekcollecties bij grote aula’s kunnen niet alles opvangen wegens de individualisering van uitvaarten. Hoe beter uitvaartbegeleiders op de hoogte zijn van de huidige technische ontwikkelingen, en hoe meer algemene muziekkennis ze hebben, hoe sneller ze kunnen ingrijpen als ze zien dat er een probleem ontstaat bij families. 

  • Korte toelichting op de do’s en don’ts van Spotify, YouTube etc.
  • Kbps en andere technische termen uitgelegd
  • Muziekvoorbeelden zoals de verschillen tussen de Ave Maria’s
  • Benamingen in de klassieke muziek
  • Muziek bij een kerkelijke uitvaart
  • Valkuilen bij popmuziek
  • Met talloze voorbeelden uit de praktijk
  • Ruimte voor vragen vooraf en tijdens het webinar of college

Resultaten

Na dit college ben je in staat:

Families met professionele onderbouwing te begeleiden bij een belangrijk onderdeel van een plechtigheid: de muziek.

Certificaat

Na dit college ontvangt u digitaal een certificaat van de Uitvaartkrachten Academy en een logo van het certificaat voor o.a. uw website.

PE-punten

Geaccrediteerd door NaVU met

6 PE-punten

Docent

Angelique Stein was DJ, presentator en vooral muzieksamensteller van programma’s op alle publieke radiozenders. Hierdoor is zij thuis in alle muziekgenres: van pop tot klassiek, van wereldmuziek tot kerkelijke muziek en van hiphop tot jazz. Op dit moment is zij muzieksamensteller van het populaire zondagochtendprogramma De Sandwich (NPO Radio 5) en heeft ze een eigen muziekstream op internet: Pinguin Pluche. Ze is de samensteller van de Spotifylist Ultieme Muziek, DE muzieklijst voor uitvaartmuziek.

Sinds 2012 is zij directeur van een muziekbureau voor de uitvaart, een loket waar uitvaartbegeleiders terecht kunnen als er hulp nodig is bij het uitzoeken of aanleveren van muziek voor een uitvaart. Zij heeft hier een technische en/of adviserende rol, afhankelijk van de vragen die bij haar binnen komen. Hiermee heeft zij al duizenden uitvaarten van precies de gewenste muziek voorzien. Angelique is hierdoor met recht expert op het gebied van uitvaartmuziek.

Vanuit deze praktische kennis verzorgt zij een bevlogen college over uitvaartmuziek bij Uitvaartkrachten Academy om haar kennis te delen met uitvaartprofessionals. 

Aanmelden?

Aanmelden is mogelijk door een mailtje naar academy@uitvaartkrachten.nl