Thema: Events in de uitvaartbranche

Verslag netwerkbijeenkomst 21 mei

Netwerkbijeenkomst Uitvaartbranche West- en Midden Nederland

Afscheidshuis Amsterdam.

Gastvrije ontvangst

De organisatie kan terugkijken op een mooie netwerkbijeenkomst met ruim 50 deelnemers. We waren te gast bij Dunweg Uitvaartzorg in het Afscheidshuis te Amsterdam. Bij deze willen hen heel hartelijk danken voor het meedenken en de gastvrijheid. De inloop was vanaf 18.30 uur en je zag meteen al dat de entourage informeel en laagdrempelig was: iedereen zocht elkaar op in de ‘huiskamer’ van het Afscheidshuis. Iets over 19.00 uur was bijna iedereen binnen.

Programma

Voor het programma hadden we gekozen voor 3 sprekers met korte interactieve 10-minuten presentaties. Dat is lang genoeg, want er moet natuurlijk voldoende tijd overblijven voor het netwerken met elkaar.

De dagvoorzitter deed het welkomstwoord en praatte alles aan elkaar. Hierbij liep een bijzondere uitvaart van eind vorig jaar als inspiratie en rode draad door het geheel.  Als eerste gaf Nubia Smits van i-Finish (Digitale Nazorg) tips en informatie over digitale nazorg. Wat kan je als uitvaartverzorger adviseren aan de nabestaanden over zijn/haar mobiele telefoon of laptop als je de inlogcode niet weet? Wat doe je met de abonnementen van bijvoorbeeld het mobieltje. Meteen opzeggen? Als het abonnement is beëindigd kun je naderhand het voicemailbericht van de overledene niet meer beluisteren of bewaren (veiligstellen). WhatsApp is nog wel beschikbaar op de mobiele telefoon van de overledene, maar kan niet meer worden gebruikt omdat het telefoonnummer niet meer in gebruik is. We kregen tips en nieuwe inzichten om over na te denken.

De tweede spreker was Afscheidsfotograaf Spike van der Steen. Hij liet mooie voorbeelden zien hoe uitvaartverhalen zijn vastgelegd voor nabestaanden. Het was goed voor ons om te beseffen dat het belangrijk is om families na te laten denken over het leven na de uitvaart. Zodra de dag van de uitvaart voorbij is dan is er niets meer. Hoe wil je terugkijken? Met of zonder afscheidsbeelden?

Tot slot gaf Mariette Sanders een sympathieke toelichting op alle diensten van Dunweg. Ze liet ons beelden zien van mooie uitvaartlocaties en rouwvervoer en ze vertelde over de uitvaartsupport van Dunweg voor zzp-ers in de uitvaart. Daarna was er een rondleiding mogelijk met een kijkje achter de schermen en in de uitvaartsuites van het Afscheidshuis.

Netwerken

Na de korte maar heldere presentaties was het tijd voor netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. Achter in de grote huiskamer was een tafel ingericht waar iedereen zijn stapeltje visitekaartjes of folders had neergelegd voor elkaar. Deze tafel was aangekleed met prachtige bloemen, meegebracht door een van de deelnemers. Naast de tafel stond een mooie (lege) uitvaartmand van Dunweg, met een groot bloemenhart erop. Als je dit mag zeggen in de uitvaart, het zag er mede daardoor heel feestelijk en gezellig uit. Er werd druk met elkaar gebabbeld. We hoorden niet alleen veel zinvolle, serieuze maar ook luchtige gesprekken. Er werd goed ge-netwerkt en er werden afspraken met elkaar gemaakt voor koffiegesprekken na deze netwerkbijeenkomst. En dat is waar we het voor doen, uitvaartprofessionals met elkaar verbinden: het is gezellig, zinvol en je houdt er bovendien relevante contacten aan over.

Uw mening telt

Uw ervaring, uw mening en tips over netwerkbijeenkomsten vinden wij belangrijk. Stuur daarom gerust een mailtje naar netwerken@uitvaartkrachten.nl Op 11 juni gaan wij als organisatie deze avond evalueren. We kijken dan wat er goed was en wat nog beter kan en wat we kunnen bijstellen voor de volgende keer. Want dat er een volgende netwerkbijeenkomst moet komen is ons duidelijk na alle complimenten die we mochten ontvangen. Nadere informatie over de volgende netwerkbijeenkomst volgt nog.

Als organisatie willen wij iedereen bedanken voor de komst en we hopen iedereen weer te zien na de zomervakantie.

Hilde Haarman Rondom de Dood

Rob de Joode Afscheidsfotograaf

Hanny van Keulen Uitvaartkrachten.nl