Vakinformatie

Relevante informatie, verzameld en kort beschreven. Iedere week nieuwe artikelen in deze thema’s. Super handig en behulpzaam.

Laatste artikelen

De meest recente richtlijnen voor de uitvaartbranche

Het is een absolute must om op de hoogte te zijn van de meest recente informatie. Dit bericht is bijgewerkt op 28 november 2021 Alle bestaande en nieuwe regels in 1 overzicht. Voor een uitvaart gel...

Lees verder

Overzicht beperking bezoekers crematorium vanaf 13 november

In principe is de uitvaartbranche uitgesloten van beperkingen door corona-regels. Daar denken de uitvaartlocaties (gelukkig) anders over. DELA komt als eerste met berichtgeving over regels en beper...

Lees verder

Wat moet een uitvaartprofessional weten over thanatopraxie?

We zien regelmatig vragen van uitvaartondernemers over thanatopraxie voorbij komen. Voor Uitvaartkrachten.nl de hoogste tijd om deze vragen te verzamelen en voor te leggen aan een expert. Is thanat...

Lees verder

Thema's

Resomeren

Relevante info over resomeren. Het is niet de vraag of we in Nederland mogen resomeren maar vanaf wanneer. 2022 wordt het jaar van vragen en antwoorden over resomeren.

Lees verder

Corona in de uitvaart

Het Coronavirus zet de hele wereld op zijn kop. Het heeft grote gevolgen, ook voor de uitvaartbranche. Wij verzamelen relevante informatie en tips.

Lees verder

Uitvaartteksten en spreuken

Als woorden tekort schieten: zit je zonder woorden of even geen inspiratie? Lees en dwaal door deze teksten en laat je inspireren.

Lees verder

Uitvaart en religie en cultuur

Hier geen geschiedenisboek over religies en cultuur. Maar wel handige info, relevant is bij het regelen en begeleiden van een uitvaart.

Lees verder

Rituelen bij afscheid

Rituelen bij het afscheid helpen bij het rouwproces. Alles telt, zelfs het kleinste gebaar. Waar komen rituelen vandaan en wat kunnen wij doen?

Lees verder

Recht en wet in de uitvaart

Ohhhhh, hoe zat het ook al weer? Wat zou een rechter hiervan zeggen. Wat staat er in de wet? Wij hebben het opgezocht in de jurisprudentie.

Lees verder

Ondernemerschap

Ondernemerschap in de uitvaart is een apart vak en vraagt continu aandacht. Hier lees je tips en info voor gezond ondernemerschap.

Lees verder

Hoe doe jij dat?

Natuurlijk doe je het zo. Omdat het zo hoort of omdat het zo het beste is. Maar hoe doen anderen het? We vragen het aan experts.

Lees verder

Crematoria en begraafplaatsen

Wat kost het, wat zijn de regels, waar zitten ze? Hier volgt info over crematoria en begraafplaatsen.

Lees verder

Boeken, literatuur, leestips

To read or not to read, that’s the question. Welke boeken zijn relevant en de moeite waard? Je leest het hier.

Lees verder

Bloemen, kleuren en symbolen

Als uitvaartverzorger zie je vaak dat de familie de bloemkeuze lastig vindt. De basiskennis van de bloementaal helpt bij een betekenisvol boeket.

Lees verder

Events in de uitvaartbranche

Lees over onze netwerkbijeenkomsten. Organiseer jij ook een event in de uitvaartbranche? Uitvaartkrachten.nl ondersteunt jouw initiatief. Wij plaatsen jouw event en posten dit voor je ook nog op de...

Lees verder

Uitvaartkrachten Academy

De Uitvaartkrachten Academy. Veder in het uitvaartvak. Colleges, trainingen en workshops voor uitvaartprofessionals. Berichten en nieuws.

Lees verder