Vakinformatie

Relevante informatie, verzameld en kort beschreven. Iedere week nieuwe artikelen in deze thema’s. Super handig en behulpzaam.

Laatste artikelen

Broodfonds voor uitvaart zzp-ers

Heb je wel eens gehoord van het Broodfonds? Als je ziek wordt, wat dan? Ben je dan verzekerd? Uitvaartkrachten verkoopt geen verzekeringen, maar het is wel interessant om te weten wat bijvoorbeeld ...

Lees verder

ChatGPT voor uitvaartleiders

Het is de taak van de uitvaartondernemers om Nederland goed te informeren. Bij veel mensen is resomeren niet of weinig bekend.

Lees verder

Nieuwe RU instroomregeling voor ervaren uitvaarverzorgers

SKU biedt in 2023 en 2024 de verkorte RU instroomregeling Heb je geen NaVU-diploma maar minimaal 2 jaar ervaring en per 12 maanden minimaal 20 uitvaarten verzorgd. Wil jij laten zien dat je voldoen...

Lees verder

Thema's

Resomeren

Relevante info over resomeren. Het is niet de vraag of we in Nederland mogen resomeren maar vanaf wanneer. 2022 wordt het jaar van vragen en antwoorden over resomeren.

Lees verder

Corona in de uitvaart

Het Coronavirus zet de hele wereld op zijn kop. Het heeft grote gevolgen, ook voor de uitvaartbranche. Wij verzamelen relevante informatie en tips.

Lees verder

Uitvaartteksten en spreuken

Als woorden tekort schieten: zit je zonder woorden of even geen inspiratie? Lees en dwaal door deze teksten en laat je inspireren.

Lees verder

Uitvaart en religie en cultuur

Hier geen geschiedenisboek over religies en cultuur. Maar wel handige info, relevant is bij het regelen en begeleiden van een uitvaart.

Lees verder

Rituelen bij afscheid

Rituelen bij het afscheid helpen bij het rouwproces. Alles telt, zelfs het kleinste gebaar. Waar komen rituelen vandaan en wat kunnen wij doen?

Lees verder

Recht en wet in de uitvaart

Ohhhhh, hoe zat het ook al weer? Wat zou een rechter hiervan zeggen. Wat staat er in de wet? Wij hebben het opgezocht in de jurisprudentie.

Lees verder

Ondernemerschap

Ondernemerschap in de uitvaart is een apart vak en vraagt continu aandacht. Hier lees je tips en info voor gezond ondernemerschap.

Lees verder

Hoe doe jij dat?

Natuurlijk doe je het zo. Omdat het zo hoort of omdat het zo het beste is. Maar hoe doen anderen het? We vragen het aan experts.

Lees verder

Crematoria en begraafplaatsen

Wat kost het, wat zijn de regels, waar zitten ze? Hier volgt info over crematoria en begraafplaatsen.

Lees verder

Boeken, literatuur, leestips

To read or not to read, that’s the question. Welke boeken zijn relevant en de moeite waard? Je leest het hier.

Lees verder

Bloemen, kleuren en symbolen

Als uitvaartverzorger zie je vaak dat de familie de bloemkeuze lastig vindt. De basiskennis van de bloementaal helpt bij een betekenisvol boeket.

Lees verder

Events in de uitvaartbranche

Lees over onze netwerkbijeenkomsten. Organiseer jij ook een event in de uitvaartbranche? Uitvaartkrachten.nl ondersteunt jouw initiatief. Wij plaatsen jouw event en posten dit voor je ook nog op de...

Lees verder

Uitvaartkrachten Academy

De Uitvaartkrachten Academy. Veder in het uitvaartvak. Colleges, trainingen en workshops voor uitvaartprofessionals. Berichten en nieuws.

Lees verder