Thema: Ondernemerschap

Video betaalbaar en belangrijk

Waarom is video zo belangrijk voor uitvaartondernemers?

Facebook, Twitter, Linked-In, Instagram, YouTube, Snapchat, enzovoorts – we vatten deze platformen samen tot “social media”. Het is bedoeld om jezelf gemakkelijk online zichtbaar en vindbaar te maken. Wist je dat:

  • Na Google, YouTube de grootste zoekmachine is;
  • LinkedIn z’n 260 miljoen gebruikers heeft;
  • Facebook meer dan 2 miljard profielen heeft;
  • Tussen al deze gebruikers ook jouw complete doelgroep zit;
  • Video de laatste jaren hoger scoort dan tekst en foto’s.

Het is van belang om berichten te plaatsen zodat je ook online zichtbaar bent voor je doelgroep. Video scoort de laatste jaren aanzienlijk hoger dan een bericht met alleen stilstaande foto of tekst. Daarom is video belangrijk maar er zijn natuurlijk nog meer redenen. In dit artikel beschrijven we de belangrijkste redenen waarom video belangrijk is voor uitvaartondernemers en toeleveranciers.

Wek vertrouwen op met video

Het gevoel en het vertrouwen zijn misschien wel het meest bepalend waarom mensen voor jou kiezen als uitvaartondernemer. Dit vertrouwen en gevoel creëer je offline gemakkelijk door een goed gesprek. Maar online gaat dit wat lastiger. Het lezen van een tekst of bekijken van een foto wekt vaak wel een gevoel op, maar creëert nog geen vertrouwen. Met video is dit makkelijker te bereiken. Kijkers zien je bewegen en horen jouw stem.

 

Word online zichtbaar met video

Zichtbaar zijn, zowel offline als online, is ontzettend belangrijk. Iemand die een uitvaartondernemer nodig heeft moet wel op het juiste moment aan je denken. En als diegene dan net vandaag op social media een bericht met een video van jou voorbij zag komen, dan is de kans aanzienlijk groter dat ze jou bellen. En als ze je Googelen word je hoger geplaatst omdat video kortweg beter scoort.

Score hoger online

Goede videocontent werkt, dat is een bewezen feit. Maar waarom scoort videocontent zo goed? Website bezoekers blijven langer op je website omdat ze de video afkijken, hierdoor scoort je pagina hoger in Google. Mensen kijken liever een video met nieuws erin over je bedrijf. Ze lezen liever geen lange nieuwsbrief. Een bericht of een pagina met een video erin zal sneller getoond worden dan een pagina of bericht met alleen tekst of een foto.

Video is ook gemakkelijk te meten. Je ziet hoelang iemand heeft gekeken, hoe vaak de video is gedeeld en wat de klikfrequentie is. Door dit goed bij te houden kun je na een aantal video’s zien wat mensen interessant vinden en wat dus werkt. Hierop kun je voortborduren in de volgende video’s.

Ook effectief voor beurzen

Een scherm trekt altijd de aandacht.  We kennen allemaal wel: een restaurant waar een TV-scherm hangt. Je zit daar gezellig te eten en je tafelgenoten kunnen de ogen niet meer van de TV houden. Dat is natuurlijk in die situatie niet zo leuk maar het werkt ook zo op beurzen. Bezoekers blijven langer bij jouw beursstand staan wanneer er een TV-scherm staat met aantrekkelijke professionele videobeelden. De volgende keer op een beurs of in een restaurant zul je jezelf hier zeker weten op “betrappen”…

Leuk, maar is video niet ontzettend duur?

Natuurlijk is professionele video niet gratis en het zal in de meeste gevallen duurder zijn dan een blogbericht laten schrijven. Maar het bereik met video is vele malen groter. Doordat het maatwerk betreft is het lastig om een prijs te noemen. Want moet er één dag op één locatie worden gefilmd of moeten er meerdere dagen op meerdere locaties opnamen gemaakt worden?

Er kunnen al video’s worden gemaakt vanaf 75 euro per stuk. Deze video kan je dan gebruiken voor:

  • Jouw website (goed voor je Google ranking);
  • Social media berichten;
  • Beurzen;
  • YouTube (goed voor de zoekresultaten);
  • De handtekening van je e-mails, hier kun je de URL naar de film in zetten.

Waar moet zo’n video dan over gaan?

Over jou en jouw bedrijf natuurlijk. Er is ontzettend veel te bedenken, bijvoorbeeld: veel gestelde vragen beantwoorden, nieuwe medewerkers introduceren, evenementen promoten zoals de beurs waar u volgende week op staat, nieuws in de uitvaartbranche, een mooie ontroerende reactie van een nabestaande. Het kan over van alles gaan als het maar interessante content is voor uw doelgroep.

Wilt u hulp bij het maken van een bedrijfsfilm?

Arthur Ike en collega’s ofwel AR Video uit Veenendaal is al een bekend videobedrijf in de uitvaartwereld. Zij maken uitvaartreportages en verzorgen livestreams over de gehele wereld. Kevin Ike (de zoon van Arthur) heeft dezelfde passie als zijn vader voor filmen, maar dan in de zakelijke branche. Met het bedrijf  Van ei naar kip maakt Kevin portretfilms van onder andere uitvaartondernemers en toeleveranciers. Ook maakt hij professionele bedrijfsfilms en wekelijkse vlogs voor diverse bedrijven. Van Ei naar Kip denkt graag met je mee en adviseert welke vorm van video voor jouw onderneming het beste werkt.

Meer weten over dit onderwerp?

Kom naar de netwerkbijeenkomst op woensdagavond 6 november a.s. in Bunnik. Kevin en Arthur zijn aanwezig om alle vragen over video-contentmarketing te beantwoorden.