Thema: Uitvaartkrachten Academy

Zoom online training gebruikershandleiding

online training Zoom

Samenvatting

In dit document worden de volgende zaken uitgelegd:

  • Wat heb je nodig om de online training bij te wonen,
  • Hoe krijg je toegang tot de online training,
  • Wat moet je doen doen als je problemen ondervindt,
  • Hoe zorg je voor de juiste geluidsinstellingen,
  • Hoe kan je vragen stellen tijdens de online training,
  • En waar kan je terecht voor overige vragen over online en over klassikale trainingen van de Uitvaartkrachten Academy

Technische vereisten

Neem de tijd om de technische vereisten te controleren
We raden je aan om tijdig te controleren of je beschikt over de juiste systeemvereisten. Check alles vooraf. Indien het niet lukt om alle instellingen goed te zetten voor de training, dan is het mogelijk om een korte proef-zoom-sessie aan te vragen. Bel dan naar Hanny: 06 262 362 07. Let op: Indien je geen toegang krijgt tot de online training wegens onjuiste systeeminstelling, dan heb je geen recht op terugbetaling.

Toegang tot  de online training 

Om toegang te krijgen tot het de online training, klik op de link die je per mail ontvangt. Wij sturen deze link ca. een half uur voor aanvang van de training, dus houdt dan ook je spambox in de gaten. Klik een kwartier voor aanvangstijd op deze link. Hiermee opent vanzelf jouw webbrowser. Mocht je beschikken over Zoom software, dan vraagt de browser vervolgens of je Zoom wilt openen. Klik dan op “Zoom openen”. Vraagt je browser dit niet, dan heb je de keuze om deel te nemen via je browser of de Zoom software te downloaden en de applicatie uit te voeren. Je bent vrij om hierin zelf een keuze te maken.

Je voor- en achternaam

Belangrijk: Vervolgens vraagt Zoom om je naam op te geven. Vul hier zowel je voor- als achternaam in. Klik vervolgens  op “Join Webinar”. Vanaf dat moment ben je aanwezig in de online training.

Problemen met de toegang tot de online training?

Lukt het niet om toegang te krijgen tot de online training en heb je de bovenstaande stappen wel goed doorlopen, dan zou het kunnen zijn dat er iets mis ging met het laden van de online training. Sluit in dat geval je webbrowser (Edge/ Google Chrome/ Firefox/ o.i.d.) af en klik opnieuw op de link uit de uitnodigingsmail. Kom je er echt niet uit, bel dan rechtstreeks naar Hanny: telefoonnummer 06 262 362 07.

Tijdens de online training

Nadat je jouw voor- en achternaam hebt opgegeven en op “Join Webinar” hebt geklikt, neem je officieel deel aan de online training.

Hoor je geen geluid?

 Zorg er voor dat jouw speakers/ headset/ oordopjes werken, zodat je de trainer kunt horen. Hoor je de trainer niet, neem dan contact met ons op via de Chat-functie of bel met 06 262 362 07.

Q&A

Met de Q&A-knop kan je vragen stellen aan de trainer.

Tijdens de online training is er voldoende gelegenheid voor alle deelnemers om vragen te stellen. Wanneer je op de Q&A-knop klikt, verschijnt het volgende venster:

Hierin kan je jouw vraag typen en insturen. Let erop dat alle aanwezigen uw vraag kunnen zien.

Bij veel vragen weegt de trainer af welke vragen wel en niet beantwoord worden.
Het kan dus voorkomen dat jouw vraag niet behandeld wordt. Je ontvangt in dat geval later een antwoord en hoeft niet nogmaals uw vraag in te sturen.

Als ervoor wordt gekozen om je vraag live te behandelen, dan zal uw vraag centraal worden besproken, zodat iedereen het antwoord te horen krijgt. Wordt ervoor gekozen om je vraag tekstueel te beantwoorden, dan krijg je een getypt antwoord terug in de chat. In het Q&A venster kun je tevens alle beantwoorde vragen nog eens terugkijken.

In het Q&A venster zie je daarnaast ook vragen van andere deelnemers. Zie je een vraag
waarop je ook graag een antwoord zou willen hebben, klik dan op het duimpje onder de vraag. Op die manier zien de host en panelleden welke vragen er het meest leven onder de
deelnemers.

Chat

De chatfunctie is bedoeld om contact te zoeken met de technische ondersteuning. Stel hier dus geen inhoudelijke vragen, dat kan via de Q&A-knop. Ondervind je een technisch probleem, maak dit dan kenbaar via de chat en dan nemen wij contact met je op
om u 1-op-1 ondersteuning te bieden.

Raise Hand

Onderaan het scherm kunt u ook klikken op “Raise Hand”.

De trainer instrueert je hoe jrgebruik kunt maken van deze functionaliteit
tijdens hun online training.

Tot slot

Hopelijk helpt deze handleiding om succesvol deel te nemen aan onze online trainingen. Mocht je nog vragen hebben over onze trainingen en/ of het gebruik van Zoom, dan kun je deze insturen op academy@uitvaartkrachten.nl. Als laatste tip willen we u meegeven dat het ook mogelijk is om de Zoom Client for Meetings te downloaden. Door de applicatie op uw pc/ laptop te hebben vergroot je dekans op een optimale ervaring.

Wij wensen je namens het team Uitvaartkrachten.nl en de trainer veel succes en een fijne en leerzame training toe!